Tour de France

Tour de France

Le Tour

Al jaren volgt REMEPRO.NL de Tour de France, de laatste jaren draaien we mee in het grote media-circus dat de Tour begeleidt. Naast onze fotoreportages op Le Tour Foto Side zullen wij u vanuit dit blog ook een textuele bijdrage proberen te leveren!

Op naar een schone Tour...

Le Tour 2009Posted by REMEPRO.NL 16 Jun, 2009 19:08:54

Nog iets meer dan twee weken, en dan begint hij weer: de Tour de France. Nog steeds het grootste en belangrijkste wielerevenement ter wereld. Na het succes van de Rabobank in de Ronde van Italië, waar kopman Denis Menchov de eindzege pakte, werd de Tour-koorts de afgelopen weken nog verder aangewakkerd door de goede resultaten die Robert Gesink in de Dauphiné Libéré neerzette. Op dit moment is de Ronde van Zwitserland gestart, en krijgt het deelnemersveld van de Tour gestalte. Hoewel… hoe dichterbij de koers der koersen nadert, hoe groter ook het geruchtencircuit over dopingschandalen weer wordt.

De wielerfederatie UCI en het franse anti-dopingagentschap AFLD hebben de strijd tegen de dopingzondaars weer opgestart. Ongeveer 50 renners krijgen daarbij speciale aandacht, zij zullen tijdens de aanloop meerdere keren gecontroleerd worden, en UCI-voorziter Pat McQuaid kan zich niet voorstellen dat die vijftig man aan de start van de Tour zullen verschijnen. Daarnaast zijn tijdens de Tour zelf zo’n 300 tot 400 dopingcontroles gepland. Met zulke intensieve controles kun je je toch bijna niet voorstellen dat er nog renners serieus van plan zijn de Tour te gaan rijden, zonder een greep in het verboden medicijnkastje te doen. In datzelfde daglicht, kun je je dus ook sterk afvragen, of renners die tijdens de Tour toch ‘betrapt’ worden, wel degelijk verboden preparaten hebben gebruikt, of dat er misschien toch iets mis is met de gestelde grenzen en methodes om doping op te sporen.

Wie zullen zich de komende weken plots vrijwillig terugtrekken uit de Tour? Zal Armstrong misschien toch in ene gaan zeggen dat het ‘misschien maar beter is’ dat hij niet meedoet, en de franse hetze tegen hem daarvan de schuld te geven? Vindt de Rabobank plotseling dat Gesink ‘toch nog te onervaren’ is? Of zullen Evans, Cancellara en Contador ‘toevallig’ de komende week nog geblesseerd raken, omdat ze bijvoorbeeld thuis van het keukentrapje af zijn gevallen? Hoe dan ook, iedere renner die zich nu plotseling terugtrekt, komt wel erg verdacht over. Laten we verder maar hopen, dat als er positieve testen uit de koker komen, die dan voor aanvang van de Tour bekend gemaakt worden, zodat er eindelijk weer eens een schone Tour de France gereden kan worden deze zomer.

--------------

De Tour Foto Side is ook dit jaar weer de Tour aanwezig, en wel vanaf de start tot de negende etappe
http://www.letourfotoside.nl

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.