Tour de France

Tour de France

Le Tour

Al jaren volgt REMEPRO.NL de Tour de France, de laatste jaren draaien we mee in het grote media-circus dat de Tour begeleidt. Naast onze fotoreportages op Le Tour Foto Side zullen wij u vanuit dit blog ook een textuele bijdrage proberen te leveren!

Kampioenstrui

Le Tour 2009Posted by REMEPRO.NL 30 Jun, 2009 07:10:09

Afgelopen weekend stonden de Nationale Kampioenschappen op de wieleragenda. Zo werd in Duitsland de nieuwe kampioen Martin Reimer en in Italie Fillipo Pozzato. In Luxemburg nam Andy Schleck de kampioenstrui over van zijn broer Franck, en in Frankrijk, hoe kan het ook anders met zo’n naam, werd Dimitri Champion de nieuwe kampioen.

In Nederland werd het kampioenschap zondagmiddag verreden in Landgraaf. Het werd een zware strijd, mede door de hoge temperaturen, over het mooi parcours met doorkomsten en finish op de fraaie paardenbaan. Voor Thomas Dekker, waarvan de verwachtingen voor de Tour de France hoog zijn, werd het een teleurstellende middag. Door een acute voedselvergifting moest hij maar liefst zeven keer overgeven, waarna de hij strijd moest staken.

In de laatste ronde bleek hoe diep de meeste renners al gegaan waren. Na een aantal vruchteloze ontsnapping, leek niemand meer bij machte om weg te rijden bij de kop en alleen de finish streep over te gaan. De ogen waren al gericht op de twee Raborenners in het laatste kopgroepje van zes, Tjallingi en Langeveld, die gezien de status van de Rabobank niet anders dan deze kopgroep winnend moesten afsluiten.

Maar niets blijft zo onvoorstelbaar als wielrennen. Als uit het niets, kwam vanuit het peleton plotseling ‘good old’ Moerenhout aanstormen. Schijnbaar probleemloos reed hij het gaatje dicht, keek even naar de renners in de kopgroep, waarna ‘rustig’ door te trekken. Niemand was bij machte hem in te halen. Na nog even om te kijken waar de achtervolgers bleven, konden de armen omhoog en was het voor de tweede keer in zijn loopbaan dat Koos Moerenhout het Nederlands Kampioenschap mocht winnen.

De kampioenstrui kwam zo dus toch weer bij de Rabobank terecht, maar wederom zal de nationale driekleur ontbreken in de Tour de France. De ploegleiding van de Rabo had namelijk al besloten, dat Koos niet mee gaat naar de ronde van Frankrijk dit jaar. Tuurlijk, Koos is met zijn 35 jaar niet een van de jongste renners, maar toonde andermaal aan zeker mee te kunnen draaien in de Tour. Het besluit is echter al genomen, wat hopelijk voor de wel geselecteerde renners een extra stimulans is om het goed te doen dit jaar.

Overigens was de overwinning van Moerenhout een aangename meevaller voor de Raboploeg. Lang leek het er namelijk op, dat zij naast de prijzen zouden grepen en als grootste ploeg in Nederland met hooggespannen verwachtingen voor de komende Tour zou dat natuurlijk niet kunnen…

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.